Ingrediente:
pemtru blat
1) eugenii din comerț (cu cacao) --- 300gr
2) unt sau margarină --- 150gr
3) migdale --- 100gr
sau esență de migdale --- o sticluța
pentru conținut:
1) brânzica dulce de vaci --- 400gr
2) ouă --- 5 buc
3) zahar --- 200gr
4) lămâie mare --- o buc
5) stafide --- 200gr
6) smăntână --- 250-300gr
pentru decor:
1) banane ---3buc
2) frișca ---200ml
3) zahar --- 5linguri
4)apă --- 100ml
Forma pentru copt cu diametrul ---22cm.
Fiind foarte consistentă este suficientă pentru 8 persoane.
Întâi facem blatul.Pentru asta dăm eugeniile și migdalele prin mașina de tocat. Dacă nu aveți migdale puteți adăuga esență.Amestecăm eugeniile cu unt până obținem o pastă omogenă.
Luați o tavă pentru tort cu pereții detașabili și întindeți cu mâna aluatul, presând ușor și distribuind uniform. Introduceți forma de aluat în frigider.
Încălziți cuptorul la 170gr.C
Să ne apucăm de pasta de brânzică. Ar fi ideal ca toate ingredientele să fie scoase din frigider cu 1-2 ore înainte de a face plăcintă.
Brânzica se amestecă cu zahar și se bate bine cu mixerul, până nu mai are bulgărași (aprox.15min). Se adaugă smântână și din nou să bate 5min la viteza mica. Acum adăugăm oulele unul câte unul, nu adăugați pe al doilea ou până ce primul nu sa încorporat complet. La sfârșit puneți coaja rasă de la o lămâie și zeama de la ea.
Scoateți tava cu aluat din frigider.
Acoperiți tot aluatul cu stafide, cantitatea este individuală.Vărsați pasta de brânzică peste stafide. Puneți forma într-o altă formă mai mare și introduceți la cuptor.
15 min la 170gr.C
40 min la 150gr.C
30 min la 120gr.C
ultimele 5 minute la 100gr.C și o lăsați să se răcească în cuptor.
Dacă nu veți respecta timpul și temperatura riscați să vi se lase prăjitura după răcire, chiar dacă a crescut frumos la cuptor.
În general după 90min este gata.În caz ca nu e făcută o mai lăsați la cuptor la 100grC .
O plăcintă se consideră gata atunci când, mișcând forma un pic doar centrul plăcintei se clatină ușor.
După ce plăcinta s-a răcit, de preferat a doua zi,o scoateți din forma și o ornați cu banane proaspete.
Preparați caramel:
Într-o tigaie topiți zaharul(atenție să nu-l ardeți,stingeți cu apă .Mai fierbeți 1-2min și luați-l de pe foc.Puteți adăuga esență de rom .Turnați caramelul peste banane.
Decorați cu frișca bătută spumă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu