23 aprilie 2012

*** Eclere ***

Eclere....Există cineva care nu le iubește? Sunt pline de frișcă...Mmmmm....Mă topesc după ele. Iar rețeta este foarte simplă încât le pot face și copiii. Tot ce vă trebuie este :
 a) 250 gr. apă,
 b) 100 ml. ulei,
 c) 2 gr. sare,
 d) 250 gr. făină,
 e) 5 ouă mari, 
 frișcă 500 ml.
    Puneți apa cu sare la fiert și adăugați ulei, apoi le dați în clocot. Adăugați făină și mestecați energic până omogenizați toată compoziția și aluatul se va dezlipi de pereții cratiței. Luați cratița de pe foc!  
  Acum începeți să adăugați ouălele,unu' câte unu'. Pe următorul ou îl adăugați atunci când primul ou este încorporat complet. La început o să arate ca și cum ați greșit rețeta,
 dar nu vă alarmați, continuați să adăugați oul
  și atunci când o să încorporați ultimul ou, aluatul dumneavoastră o să arate așa:
  Și acum este gata de copt... 
  Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetați tava cu hârtie de copt și șprițați aluatul în forme ovale, făcând eclere clasice.
  Sau puteți încerca să faceți broaște țestoase:
  Pe hârtie de copt faceți un cerc mic și un cerc mult mai mare pe care le uniți între ele.

 Sau puteți face lebede:
   Un cerc mare pentru corp și aripi și gîturile în forma de cârlig.
     Eclerele stau la cuptor aproximativ 30-40 minute.
  Cât se coc eclerele bateți frișca. La eclerele clasice tăiați capacele cu grijă ca să nu le rupeți și umpleți-le cu frișcă.
   Lebede....Tăiați ecleru' pe jumate și umpleți jumatatea de jos cu frișcă.Pe cea de sus o tăiați din nou în jumate,pe lung,vor fi aripile.Întroduceți gâtul în frișcă și așezați aripele.
  Broască țestoasă...Tăiați ecleru' pe jumate,umpleți-l cu frișcă și desenați cu glăzură de ciocolată spatele broscuței,ochișorii și gurița.
Tot așa puteți face și melcișori...
  Floricele, pe care noi le-am numit ”Nufăr„ se fac astfel: se taie eclerul pe jumătate. Partea de jos se umple cu frișcă.Cea de sus se taie în 8 triunghiuri pe care le introduceți în frișcă. Colorați cu glazura.
                       Poftă   bună!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *