Brioșele sunt unele dintre cele mai simple și ușor de preparat dintre prăjiturele. Se fac foarte repede, și tot atât de repede dispar de pe platou. Sunt foarte bune pentru micul dejun de duminică,când toți sunt acasă și lenevesc în pat.Le trezești cu mireasma brioșelor de abia scoase din cuptor. Și acum „să trecem la treabă!”
Ingrediente:
a) făina--600gr,
b) zahăr--100gr,
c) ouă--3 buc,
d) lapte--200ml,
e) smântână--2 linguri,
f) praf de copt,
j) dulceață-- un borcănaș
esențe după gust.
Amestecați într-un castron făină cu praf de copt, adăugați zaharul, smântâna, ouălele și laptele. Omogenizați-le foarte bine cu mixerul.
Adăugați esențele și sunteți gata să treceți la următoarea etapă.
Ungeți formele de brioșe cu puțin ulei și umpleți-le pe 1/3 cu aluat. Adăugați o linguriță de dulceață în fiecare viitoare brioașă.
Acoperiți dulceața cu aluat. Aveți grijă să nu umpleți forma până în vârf, pentru că va crește la copt. Încălziți cuptorul la temperatura medie și puneți-le la copt 20-30 min. Cel mai bine verificați-le după 15min. cu o scobitoare (dacă e curată brioașă e gata).
În cazul în care nu aveți forme speciale puteți să vi le faceți din folie de aluminiu.
Luați un pahar (eu am luat un pahar de unică folosință) ,întoarceți-l cu gura în jos, tăiați folia de aluminiu și asezati-o pe fundul paharului și strânjeți folia în jurul lui.
Și voila!!! Forma voastră este gata....
Faceți atâtea forme câte vă trebuie. Singurul inconvenient este că sunt de unică folosință.
Asezați-le în tavă unul lângă altul, ungeți-le cu ulei.Mai departe procedați ca mai sus.
După ce le-ați scos din cuptor glazurați-le.Eu le-am glazurat cu cacao și am desenat cu Royal icing.
Brioșele sunt gata.
Poftă bună !
Ingrediente:
a) făina--600gr,
b) zahăr--100gr,
c) ouă--3 buc,
d) lapte--200ml,
e) smântână--2 linguri,
f) praf de copt,
j) dulceață-- un borcănaș
esențe după gust.
Amestecați într-un castron făină cu praf de copt, adăugați zaharul, smântâna, ouălele și laptele. Omogenizați-le foarte bine cu mixerul.
Adăugați esențele și sunteți gata să treceți la următoarea etapă.
Ungeți formele de brioșe cu puțin ulei și umpleți-le pe 1/3 cu aluat. Adăugați o linguriță de dulceață în fiecare viitoare brioașă.
Acoperiți dulceața cu aluat. Aveți grijă să nu umpleți forma până în vârf, pentru că va crește la copt. Încălziți cuptorul la temperatura medie și puneți-le la copt 20-30 min. Cel mai bine verificați-le după 15min. cu o scobitoare (dacă e curată brioașă e gata).
Luați un pahar (eu am luat un pahar de unică folosință) ,întoarceți-l cu gura în jos, tăiați folia de aluminiu și asezati-o pe fundul paharului și strânjeți folia în jurul lui.
Și voila!!! Forma voastră este gata....
Faceți atâtea forme câte vă trebuie. Singurul inconvenient este că sunt de unică folosință.
Asezați-le în tavă unul lângă altul, ungeți-le cu ulei.Mai departe procedați ca mai sus.
După ce le-ați scos din cuptor glazurați-le.Eu le-am glazurat cu cacao și am desenat cu Royal icing.
Brioșele sunt gata.
Poftă bună !