06 martie 2012

**Busuioc...

  Busuiocul este o planta originală din India. Este cunoscuta și folosită de aproape 3000 de ani.
  La romani și mai târziu la italieni,busuiocul era considerat iarba dragostei și a fertilității.La români și în aproape toate țările ortodoxe,busuiocul este considerat planta sacră.Apa sfânta (agheasma) se face cu ajutorul busuiocului.
 Însă în afară de dimensiunea sa magica și spirituală, busuiocul este o planta aromată, folosita foarte des în bucătăria mediteraneana. Planta este ingredientul principal al sosului „pesto”. Chinezii și tailandezii folosesc busuiocul precum la condimentarea multor feluri de mâncare, cât și la preparare gemurilor de zmeura, căpșuni și prune.
   Există mai multe feluri de busuioc: busuiocul dulce (cel mai des întâlnit în Europa), busuiocul thailandez, busuiocul de lămâie sau busuiocul sfânt, care să folosesc în Asia și au un gust stringent-amărui.
  Busuiocul este cunoscut pentru indicațiile sale medicale în cazul durerilor de cap, tusei, arsurilor stomacale, viermi intestinali, problemelor de renichi, împotriva constipațiilor sau scaunelor dese.....
    Planta conține fier, potasiu, calciu, mangan, magneziu, vitamine A și B, anti-oxidanți,beta-caroten, mulți compuși chimici derivați.
   Frunzele de busuioc conțin multe uleiuri esențiale benefice care sunt recunoscute pentru proprietățile anti-inflamatorii și antibacteriene. 

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *