03 august 2013

Biscuiți din fulgi de ovăz.


  Biscuiții din fulgi de ovăz sunt foarte buni pentru tranzitul intestinal si in același timp sunt foarte gustoși. Se fac foarte repede și tot atat de repede dispar de pe farfurie.
                                                              
                                                                Ingrediente:

                             1) fulgi de ovăz (se găsesc in toate supermarket-urile) --  400gr
                             2) faina (se poate folosi orice tip)                                      --  400gr
                             3) zahar (brun)                                                                    --  200gr
                             4) praf de copt                                                                     -- 1 plic
                             5) sare                                                                                   -- 0,5 lingurițe
                             6) apa sau suc de fructe (proaspat stors)                        -- 100gr
                             7) Rama pentru prajituri (unt sau untura)                      -- 250 gr
                                 se poate folosi unt ( 250gr.) sau untura (150gr)
                             8) esente (după gust)
                          
            obtional: stafide, nuci, migdale, fructe uscate.

                                                                Cum se face:

        Preincalziti cuptorul  la 180gr.C

      Fulgii de ovăz ii treceți prin mașina de tocat cu sita mare. Amestecati făina astfel obținuta cu făina de grâu, sare si praf de copt. Dacă doriți puteți adăuga si stafide, nuci ,migdale sau fructe uscate. Lasați deoparte.


      Rama (unt sau untura) o frecați bine cu zaharul, pana se deschide la culoare.   

(sugestie : dați zaharul prin rasnita de cafea. Zaharul  facut  pudra va ajuta compoziția să fie mai legata si biscuitele nu se va crăpa la copt.)

     Adăugați amestecul de faina in grăsime bătută spumă, turnați apă (suc),adaugați esenta (nu e obligatoriu).


     Acum cel mai interesant lucru: amestecăm cu mânile, până devine o compoziție omogena.


     Acoperiți tava cu hartie de copt.


    Formați, intre palme, sfere din aluatul obtinut. Asezați-le pe tava si apăsati usor pe ele, pentru a le aplatiza.


    Păstrați distanța intre biscuiți, pentru că se vor mari la copt.


    Introduceți tava in cuptor si coaceți timp de 10-15 min. Timpul de copt difera de la cuptor la cuptor.

 Dupa ce au trecut cele 10 min, verificați-va biscuiții, dacă e nevoie ii mai lasați un pic.

   Biscuitele e copt daca are culoare aurie.Aveti grija sa nu le tineți mai mult decat e nevoie, se ard repede.


  Scoateți tava din cuptor si o lasați un pic la racit (cca 5 min), după aceea biscuitele se va dezlipi usor.Daca veti incerca sa le scoateți din tava imediat se vor rupe.


    Asezați biscuiții pe platou si ascundeți-i! Pentru ca sunt foarte gustoși, vor disparea inainte sa  scoateți din cuptor a doua tava.



                                                                 POFTĂ  BUNĂ!
 








Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *