03 august 2013

*** Tort cu kiwi și crema de brânza***



       Pentru a face acest tortuleț foarte răcoros aveți nevoe de:

                                             crema de brânză:
                               1) brânză dulce                         --400gr
                               2) frișca lichidă                         -- 300gr
                               3) zahar                                    -- 120gr
                               4) suc de lămâie                        --1lingura
                               5) gelatina                                 --8gr

                                                jeleu de kiwi:

                                       1) kiwi                  ---1200gr
                                       2) zahar                ---200gr
                                       3) gelatina             --- 20gr
                      
                                              pentru blat:

                                1) eugenii de cacao                    ---300gr
                                2) rama pentru prăjituri                 ---100gr
                              opțional : migdale,nuci ,alune  sau esența de rom.

                                                 pentru decor:

                                1) ciocolată de menaj                -- 100gr
                                2) mentă proaspătă                   -- o mână
                                3) lapte                                     -- 200ml

       O forma pentru tort cu pereții detașabili cu diametrul  de 28 cm.

     Începem prin a zdrobi eugeniile,puteți folosi mașina de tocat. Amestecați-le cu margarina și dacă doriți cu migdale (nuci,alune)zdrobite și/sau adăugați esențe.Eu am folosit migdale date prin mașina de tocat.
   
   De la forma de tort vom folosi doar bordura ,pe care o vom așeza pe platou.

 Distribuiți uniform pe platou amestecul din eugenii și  margarină.

    Trecem la crema de brânză. Punem gelatina la înmuiat cu 3-4 linguri de apă.
   Batem bine cu mixerul brânza cu zaharul, până o facem spuma ,va dura ceva timp. Adăugăți frișca lichidă nebătută (folosiți Hulala pentru mai puține calorii/porția) și continuați să bateți. Va trebui să amestecați la viteza mica apoximativ 20min. Acum adăugăm zeamă de la o lămâie și gelatina topită.Nu uitați să mestecați continuu, pentru că gelatina are tendința de a se lasa la fund. Mai bateți aproximativ 5 min.și turnați amestecul peste eugeniile.
    Un mic truc: așezați o folie alimentară peste brânzica iar deasupra puneți un bol presând ușor ca să obțineți o adâncitura.

  Introduceți tot în frigider la răcit .O lăsați acolo 30-40min.

        Între timp faceți jeleu de kiwi:
   Înmuiați gelatina în 8-10 linguri de apă.
Curățați kiwi de coajă și de mijlocul alb,amestecați cu zaharul și puneți la fiert. Să nu fierbeți mult,că nu facem dulceață, fierbeți atăt cât să se înmoaie fructul.Nu uitați să luați spuma. Dați jos de pe foc și pisați bine sau o dați prin blender (eu așa am făcut).Răciți un pic cât să fie calduț și amestecați cu gelatina topita.

  Scoateți forma din frigider.Îndepartați bolul și folia din înteriorul formei.Turnați jeleul de kiwi. Așezați-o înapoi în frigider.

  Lăsați la răcit 2-3 ore sau peste noapte.

  De aici o puteți orna cum vreți. Cu frișca ,cu puding cu ciocolată sau o puteți lasa așa...

   Eu am făcut așa : Am adunat menta din curte ,am spălat-o și am oparit-o intr-un pahar de apă clocotită--1min. După am pus la fiert lapte și acolo am adăugat menta oparita,am lăsat să fiarbă 5min. Am lăsat să se răcească un pic și am păsat în blender,așa am obținut pasta de mentă. 
  Ciocolata am tăiat-o mărunt și am pus-o la topit la baiemarine, aveți grija să nu se atingă cratița cu ciocolată de apă care fierbe.Când ciocolată e topită adăugați pasta de menta.Și amestecati bine. Puteți adăuga și niște frișca lichidă.Turnați totul peste jeleu de kiwi.

  Mai lăsați un pic la rece.

 După ce s-a răcit, scoateți forma și serviți-o.


  






                                                      POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *