Pentru blat de pizza aveți nevoie de:
* 300 gr. făină,
* 10 gr. drojdie,
* 1 ou,
* 1 pahar de apă caldă,
* 0,5 linguriță de sare,
* 50 ml.ulei.
Amestecați toate ingredientele,frământați aluatul și lăsați-l la dospit cca.15 min.
Între timp pregătiți umplutura.Tăiați ceapă juliene,salamul rondele și dacă nu aveți cașcaval
puteți folosi brânză telemea.Vă recomand să amestecați brânza cu 1 ou și cu 2-3 linguri de smântâna sau un păhărel de iaurt.
Deasupra turnați bulion ~300ml.,dacă folosiți pasta de tomate nu uitați să o dizolvați cu apă (în proporția 2 linguri de pastă la 100 ml.apă).Adăugați ceapa și așezați rondelele de salam.
Introduceți pizza în cuptor preîncălzit la 200 grade C.
Coaceți aproximativ 20 min.
Poftă bună !
Un comentariu:
Am incercat si eu reteta de pizza si a iesit chiar buna...:-)
Trimiteți un comentariu