13 martie 2012

---Plăcinte------Пирожки---

  Pirojki,cum le spunem noi sau plăcințele cum le se spune pe aici, sunt preferați de copiii mei,dar și eu, cei drept, dau târcoale pe lângă lighenuși.Le puteți mânca oricând în timpul zilei așa că vi le recomand cu drag...
  Pentru început trebuie să vă gândiți la umplutura ,dar având în vedere că suntem în postul cel mare vă propun o umplutura pe care am folosit-o eu.
    Puneți 10 cartofi potriviți de mare la fiert Între timp, curățați o ceapă, o tăiați mărunt și o căliți în 2 linguri de ulei.După ce cartofii sunt gata fierți scurgeți apă din ei într-un vas.O să aveți nevoie de ea mai târziu.Zdrobiți cartofii cât mai mărunt,dar nu folosiți mixerul, adăugați sare, piper,mărar, un pic de busuioc și ceapă pe care ați călit-o.Amestecați totul, potriviți  la sare și piper, voila umplutura e gata.O lăsați să se răcească.
   Acum puteți să vă apucați de aluat,pentru asta vă trebuie:
            350 gr. făină,
      1 pl.de drojdie uscată sau 25 gr. drojdie proaspătă,
         200 ml.apă caldă sau lapte cald,
         50 ml.ulei.
     un praf de sare.
  Amestecați făină cu drojdie uscată,adăugați un praf de sare și turnați apă pe care a-ți scurs-o din cartofi. 
 În cazul în care folosiți drojdie proaspătă, dizolvați drojdie cu apă caldă de la cartofi și apoi adăugați în făină.Amestecați totul omogen și adăugați uleiul un pic câte un pic,până când aluatul nu se va mai lipi de mâini.Lăsați-l să se odihnească 15 minute,acoperit cu un prosop.
 Acum luați aluatul și împărțiți-l în aproximativ 26 de bucăți egale pe care le întindeți în forma rotundă,ca o mică lipie.
  După ce ați terminat de întins împărțiți umplutura în mod egal...
  Și acum începe distracția !!!    Le luați una câte una și lipiți plăcințelele...Luați aluatul din două părți diferite și le lipiți între ele,apoi continuați până în „colțuri”
 După care apăsați ușor pe ele cu palma până capătă o forma ca aceasta;
 Acum puteți să le prăjiți,dar nu puneți prea mult ulei în tigaie și aveți grijă să nu le ardeți.Să prăjesc foarte repede....
   Pregătiți ceai și poftiți la masă...
                                                         Poftă  bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *