Cred că toată lumea știe să facă șnițele din carnea de vacă, dar m-am gândit totuși să postez o rețetă de șnițel țărănesc, care nouă ne place foarte mult...
Deci pentru început trebuie să aveți ingredientul principal: carnea de vită (vițel).
1) făină-100 gr.
2) pesmet 100-200gr.
3) ouă 2-4 buc.(depinde de marimea oului și cantității cărnii)
4) sare și piper negru măcinat
5) cimbru mărunțit-1 lingură
6) pătrunjel mărunțit-1 lingură
7) busuioc mărunțit -1 lingură
8) oregano mărunțit-1 lingură
Verdețurile le puteți folosi atât în starea lor naturală (proaspătă) cât și uscată(deshidratată). Cele din urmă sunt mai ușor de găsit în magazine, frumos ambalate.
Dar vă recomand să le căutați în piețe. Chiar dacă nu găsiți buchețele proaspete de plante aromate, sunt sigură că cele uscate le găsiți pe tarabele țăranilor.
Luăm carnea de vită și o tăiem felii cu o grosime de 1 cm.
Batem fiecare felie cu un ciocănel pentru snițele.Vă recomand să acoperiți fiecare bucătică de carne cu folie alimentară, înainte să le bateți, așa evitați să sară bucățele de carne în jurul vostru.
După ce le-ați bătut, presărați fiecare bucată cu sare, piper și amestecul de verdețuri.
Lăsați carnea în repaus aproximativ 15 min., pentru a se pătrunde cu aromele...
Puneți într-o farfurie făină,în alta pesmet și intr-un bol,ouă bătute cu furculița.Treceți bucata de carne prin făină
Aveți grijă să păstrați verdeața pe carne...
Apoi scufundați carnea în ou.
Și la sfârșit treceți bucățica de carne prin pesmet.
Prăjiți-le pe ambele părți , într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, aproximătiv 4-5 min.
Garnisiți-le cu ce dorește inimioară Dumneavoastră și poftiți la masă....
Poftă bună!
1) făină-100 gr.
2) pesmet 100-200gr.
3) ouă 2-4 buc.(depinde de marimea oului și cantității cărnii)
4) sare și piper negru măcinat
5) cimbru mărunțit-1 lingură
6) pătrunjel mărunțit-1 lingură
7) busuioc mărunțit -1 lingură
8) oregano mărunțit-1 lingură
Verdețurile le puteți folosi atât în starea lor naturală (proaspătă) cât și uscată(deshidratată). Cele din urmă sunt mai ușor de găsit în magazine, frumos ambalate.
Dar vă recomand să le căutați în piețe. Chiar dacă nu găsiți buchețele proaspete de plante aromate, sunt sigură că cele uscate le găsiți pe tarabele țăranilor.
Luăm carnea de vită și o tăiem felii cu o grosime de 1 cm.
Batem fiecare felie cu un ciocănel pentru snițele.Vă recomand să acoperiți fiecare bucătică de carne cu folie alimentară, înainte să le bateți, așa evitați să sară bucățele de carne în jurul vostru.
După ce le-ați bătut, presărați fiecare bucată cu sare, piper și amestecul de verdețuri.
Lăsați carnea în repaus aproximativ 15 min., pentru a se pătrunde cu aromele...
Puneți într-o farfurie făină,în alta pesmet și intr-un bol,ouă bătute cu furculița.Treceți bucata de carne prin făină
Aveți grijă să păstrați verdeața pe carne...
Apoi scufundați carnea în ou.
Și la sfârșit treceți bucățica de carne prin pesmet.
Prăjiți-le pe ambele părți , într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, aproximătiv 4-5 min.
Garnisiți-le cu ce dorește inimioară Dumneavoastră și poftiți la masă....
Poftă bună!