Ingrediente necesare :
Adăugăm făina și praful de copt
Cu ajutorul telului mixăm cu grijă compoziția continuând adăugarea apei și esențelor. Acum punem treptat uleiul, folosindu-l la început, aspectul clătitei n-ar mai fi pufos.
Lăsăm compoziția să se odihnească 15 minute. Între timp punem tigaia la încălzit.
Tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă. Turnăm în ea și o lingura de ulei,pentru ca prima clătită să nu se lipească.Restul clătitelor nu se vor lipi din cauza uleiului din compoziție.
Focul sub tigaie trebuie să fie potrivit.Clătitele se prăjesc foarte repede. Aveți grija să nu le ardeți!!!!:))))
Dacă aveți tigaia cu diametrul 23 cm,cum am eu, din compoziția noastră vor ieși 14 clătite mari,frumoase și pufoase
Acum le puteți servi cu dulceața preferată, gem, miere sau chiar și smântână
Timp de preparare cca: 50 min.
Poftă bună!!!
2 ouă
2 pahare făină
2 pahare apă
3 linguri de zahăr
0,5 pahar de ulei
un plic de praf de copt
esențe după gust
Într-un vas spargem ouăle și adăugăm zaharul
Amestecăm ingredientele până la consistența smântâniiAdăugăm făina și praful de copt
Cu ajutorul telului mixăm cu grijă compoziția continuând adăugarea apei și esențelor. Acum punem treptat uleiul, folosindu-l la început, aspectul clătitei n-ar mai fi pufos.
Lăsăm compoziția să se odihnească 15 minute. Între timp punem tigaia la încălzit.
Tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă. Turnăm în ea și o lingura de ulei,pentru ca prima clătită să nu se lipească.Restul clătitelor nu se vor lipi din cauza uleiului din compoziție.
Focul sub tigaie trebuie să fie potrivit.Clătitele se prăjesc foarte repede. Aveți grija să nu le ardeți!!!!:))))
Dacă aveți tigaia cu diametrul 23 cm,cum am eu, din compoziția noastră vor ieși 14 clătite mari,frumoase și pufoase
Acum le puteți servi cu dulceața preferată, gem, miere sau chiar și smântână
Timp de preparare cca: 50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu